کابل زمینی

کابل زمینی همان طور که از نامش پیدا می باشد، کابلی است که زیر زمین گذاشته می شود. هدف استفاده از این کابل ها ایجاد محل عبوری امن برای بار های الکتریکی می باشد. زمین دارای بار الکتریکی منفی می باشد و در نتیجه بار های مثبت را به خود جذب می کند. این کابل کمک می کند تا بارهای مثبت با ایمنی بیشتر، به شکل کنترل شده و مستقیم از داخل زمین عبور کنند. این کابل ها به منظور تحمل ضربه، فشار و رطوبت کاملا مقاوم در برابر عوامل بیرونی ساخته می شوند و بدین منظور از ورقه های فولادی و غلاف سربی در ساختار آنها استفاده می شود.

انواع کابل آلومینیوم از جمله کابل‌های آلومینیومی زمینی در سیم و کابل کسری موجو می‌باشد

این کابل دارای مزایایی چون عدم افت ولتاژ،عدم ایجاد خطا و هزینه های تعمیر و نگهداری کمتر می باشند و خرابی های آن به ندرت اتفاق می افتد. در کنار این مزایا، این کابل ها دارای هزینه ساخت بالایی می باشند و میزان ولتاژ و نوع ساخت آن بر قیمت نهایی تاثیر گذار می باشد با این وجود به علت مزایای ویژه آنها، به طور گسترده ای مورد استفاده قرار می گیرند. دو روش برای تقسیم بندی کابل های زمینی وجود دارد که شامل ساختار تشکیل دهنده آنها و توانایی ولتاژ مربوطه می باشد. در بازار 5 درجه کابل ولتاژی موجود می باشد که با توجه به ولتاژ مورد نیاز در موقعیت های خاصی به کار برده می شوند. به طور کلی از کابل زمینی در مکان هایی که استفاده از خطوط هوایی غیر عملی یا خطرناک است، استفاده می شود. از آنها در مناطق شهری پرجمعیت، کابل تلفن، کارخانه ها و…استفاده می شود.

با چند عامل ساده بهترین کابل را انتخاب کنید! عوامل موثر در انتخاب کابل

انواع کابل زمینی

دو شیوه تقسیم‌بندی برای کابل‌های زمینی وجود دارد: ساختاری و توانایی ولتاژی. 5 درجه کابل ولتاژی زمینی در بازار موجود است که هر کدام از انواع آنها در موقعیت‌های خاصی به کار می‌روند.

کابل ال تی که ماکزیمم ظرفیت آنها 1000 ولت است و در دسته کابل‌های کم ‌فشار قرار می‌گیرند. کابل اپتیکال که 11 کیلو ولت ظرفیت دارد و با توانایی جذب و کشش بالا در صنعت استفاده می‌شود.

کابل اس تی یک درجه از اچ تی بالاتر است و به آن کابل فوق کشش گفته می‌شود که در بازه بین 22 تا 33 کیلوولت درجه‌بندی خواهد شد. کابل Eht از کابل‌های فشارقوی فوق‌العاده محسوب می‌شود که در درجه‌بندی 33 تا 66 کیلو ولت کاربرد دارد. درنهایت نیز کابل ولتاژ فوق‌العاده با بار اضافی که توانایی تحمل ولتاژ تا 132 کیلوولت را دارد.

سه نوع نمونه ساختاری کابل‌های زمینی نیز بدین شکل قابل‌ذکر است: تسمه‌ای با توان 11 کیلوولت آمپر، نمایش داده شونده‌ها با توان 66 کیلوولت آمپر و کابل‌های فشار که بیش از 66 کیلوولت آمپر را پوشش خواهند داد.

کابل زمینی

✔️همچنین میتوانید با سیم کشی کولر آبی نیز آشنا شوید✔️

کاربرد کابل زمینی

کاربرد کابل زمینی

به‌کاربردن غلاف سربی و ورقه‌های فولادی در کابل‌های زمینی که به آن کابل خشک یا نصب ثابت نیز گفته می‌شود، منجر می‌شود تا آنها در برابر فشار، ضربات احتمالی، رطوبت و عوامل خارجی مقاوم باشند.

این نمونه کابل می‌تواند برای کانال کابلی زیرزمینی داخل آب، کابل‌های نیمه آماده، فضای آزاد، جعبه اتصال برق خانه‌ها، حریم داخلی منازل و ساختمان‌ها، تابلوهای صنعتی، توزیع برق، شبکه مشترکین اینترنت و تلفن و درنهایت نیروگاه‌ها، استفاده شود.

اگر در هنگام کاربرد این کابل‌ها خطری مکانیکی رخ ندهد، می‌توان از آنها برای کنترل و فرمان جریان انتقالات و نیز ارزیابی داده‌های آزمونی استفاده نمود. اگر کابل‌ها با عایق‌های پی‌وی‌سی پوشانده شده باشند، می‌توانند در تأسیسات صنایع، واحدهای کارگاهی و برق‌رسانی سیستماتیک به کار برده شوند.

 این نوع کابل‌ها با عایق‌های محافظتی خود در برابر آسیب‌های احتمالی، کاربرد بهینه‌ای خواهند داشت و در برابر جریان برق بدون مقاومت، آن را انتقال خواهند داد. طبقه‌بندی‌های متعددی برای کابل‌های زمینی موجود است که اهدافی مانند جابه‌جایی امواج، قدرت، راه‌اندازی وسایل برقی و ایجاد نور و روشنایی را دنبال می‌کند. 

✔️همچنین میتوانید با سیم کشی کولر آبی نیز آشنا شوید✔️

رنگ بندی کابل برق سه فاز
🔌فروشگاه سیم و کابل کسری

فروشگاه سیم و کابل کسری ارائه کننده و عرضه کننده انواع سیم و کابل با بهترین کیفیت و به روزترین قیمت

انواع هادی در کابل زمینی

هادی‌های مختلفی برای انتقال جریان در کابل زمینی تعبیه می‌شوند که یکی از آن‌ها هادی تک مفتولی است. استاندارهای تعیین شده برای این نوع هادی عبارت‌اند از:

الزام به مس آنیل شده و آلومینیوم برای جنس هادی، ایجاد سطح مقطع بیش از عدد 10 و موارد 4 و 6 برای کاربردهای مخصوص، تساوی قطر مفتولی، تعداد مفتول‌های استاندارد و به‌اندازه، 20 درجه سانتی‌گراد مقاومت حرارتی و به‌کارگیری در فضای 6 میلی‌مترمربع.

در هادی نیمه افشان جنس مفتول‌ها مس اندودی و آلومینیومی به همراه کلاس‌های آلیاژی است که آلومینیوم در سطح مقطع 16 و مس در سطح 25 میلی‌متر به کار برده می‌شود. ایجاد نسبت 2 بین مفتول‌های تعبیه شده و ایجاد درجه مقاومت 20 درجه‌ی سانتی‌گراد برای گرما مشخصه بارز هادی نیمه افشان خواهد بود.

در صورتی که تعدادی مفتول در کنار یکدیگر ولی در جهت برعکس هم قرار بگیرند، هادی‌های منظم هستند که به همین شکل بافته می‌شوند. هادی منظم شامل 3 دسته کاربردی است: فشرده، سکتور و مدور. این هادی‌ها یک‌رشته مفتول در مرکز دارند، 12 عدد در لایه دوم، 18 عدد در لایه سوم، 24 عدد در لایه چهارم، 30 عدد در لایه پنجم و 36 عدد در لایه ششم، تا سرانجام به‌گونه‌ای مدور، ساخته شوند.

انواع هادی در کابل زمینی

برای خرید بهترین ها باید به روز باشید! 

به روزترین لیست قیمت سیم و کابل 

اصلی ترین دلایل خرابی کابل زمینی

اصلی ترین دلایل خرابی کابل زمینی

در توضیح اینکه به چه دلیل کابل‌های زمینی دچار خرابی می‌شوند، باید گفت که علت در خراب‌ شدن جعبه آب‌بندی کابل نهفته است که بیانگر تضعیف کاربرد کابل متصل شده در زمان آب ‌بندی نهایی می‌باشد. در ساختمان ‌سازی و صنایعی که از عملیات‌های حفاری استفاده می‌کنند، ممکن است در مناطقی که کابل‌های زمینی قرار گرفته‌اند، غلاف سربی کابل‌ها سوراخ شود.

ارتعاش و حرارت بالا از دیگر دلایل خرابی کابل‌های زمینی به شمار می‌روند. پس از خرابی هر کابل زمینی به دلیل عدم ثبات دما، کورینگ ادامه پیدا خواهد کرد و راندمان کابل را شدیداً تحت تأثیر قرار خواهد داد. کمترین آسیب به کابل در این زمینه، خمودگی در مفتول‌های داخلی و ناپایدار بودن دما در هسته و غلاف کابل خواهد بود.

معمولاً در مکانیزم خراب‌ شدن کابل‌ها دو رویداد رخ خواهد داد. ابتدا زمانی که ردیابی و تابیده شدن‌ پیچیده انجام می‌شود و نقطه آغاز آن همان غلاف یا هسته مرکزی است و همین امر سبب می‌شود تا پل‌های ارتباطی میان مفتول‌ها آسیب ببینند. دومین رویداد همان از بین‌رفتن ثبات دماست که قبلاً درباره آن توضیح داده شد.

معایب کابل زمینی

معایب کابل زمینی

ساخت و پرداخت کابل‌های زمینی هزینه‌های زیادی در پی دارد که به همین اندازه قیمت آن را افزایش می‌دهد. هزینه یک برق‌کشی در منطقه‌ای که کابل زمینی دارد نسبت به مناطق عادی، ممکن است 10 الی 14 برابر باشد. هزینه بالا سبب می‌شود تا در بعضی از پست‌های توزیع برقی استانی و شهری از کابل‌های هوایی استفاده شود که با هر طوفان یا باران در معرض آسیب قرار می‌گیرند و خساراتی را به افراد آن منطقه وارد می‌کنند.

زلزله، گسل، سیل و سونامی در هنگام وقوع می‌توانند درصد بالایی از خرابی‌ها را، در کابل‌های زمینی، به وجود بیاورند. همچنین به دلیل نامعلوم بودن مسیر عبور کابل‌های زمینی از زیرزمین، همیشه خطر برق ‌گرفتگی  کارگرانی که مشغول به حفاری در این مناطق هستند، وجود خواهد داشت.

بهترین برندهای عرضه کننده کابل زمینی

سالیان متوالی در ایران برندهای مطرح تولید و عرضه‌کننده‌های سیم و کابل توانسته‌اند تا با ایجاد شرایط رقابتی سالم، بهترین محصول را به مشتری ارائه دهند. یکی از انواع کابل‌های زمینی رایج در بازار، نوع فشار ضعیف آن است که شرکت آراد کابل آن را عرضه می‌کند. در مشخصات فنی این کابل ویژگی‌هایی ذکر شده است که به شرح ذیل هستند:
هادی آلومینیومی، قابلیت تعبیه در داخل زمین به صورت مدفون، تک ‌فاز بودن و دارای 300 میلی‌متر مربع سطح مقطع.

عایق این کابل‌ها ضخامت بالایی دارد و همین امر مقاومت آنها را افزایش می‌دهد. انواع عایق‌هایی که برای این کابل تعیین شده پی‌وی‌سی و xple می‌باشند که نوع پی‌وی‌سی دو لایه است و نوع دیگر به ‌صورت یک ‌لایه کاربرد دارد. در کنار آراد کابل، سیم و کابل کسری نیز محصولات مربوط به کابل زمینی و انواع آن را در لیست‌های فروش خود عرضه می‌کند. این برند با در نظر گرفتن نیاز مشتری، سیم و کابل برند کرمان، رسانا، امل و مازندران را به افراد معرفی و عرضه نموده و همواره محصولات خود را با بهترین قیمت ، به فروش می‌رساند.

برای آشنایی با کابل افشان و انواع آن کلیک کنید!👈🏻 کابل افشان

نتیجه گیری 📑

کابل زمینی یکی از مهم ترین انواع سیم و کابل است که به دلیل کاربرد گسترده ای که در صنعت دارد طرفداران زیادی دارد. بیشترین کاربرد کابل زمینی در شهرهای پر جمعیت و پست‌های توزیع برق و کارخانه‌ها می‌باشد. همان طور که گفته شد روند جا به جایی جریان برق توسط زمین قابل اطمینان تر است زیرا حوادثی مانند باران و طوفان نمی‌تواند بر کابل زمینی تاثیری داشته باشد از مهم ترین مزایای کابل زمینی نسبت به کابل هوایی که باعث می‌شود استفاده از کابل زمینی بیشتر باشد عبارت است از عدم افت ولتاژ، هزینه تعمیر و نگهداری کمتر و عدم ایجاد خطا.

در صورت نیاز به کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان ما در سیم و کابل کسری تماس بگیرید شما نیز می‌توانید تجربیات و نظرات خود را در خصوص کابل زمینی و کارکرد آن با ما به اشتراک بگذارید.

بروزرسانی 26.05.01

11 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *