سیم رانژه

سیم تلفن یا همان سیم رانژه معمولا در اتصال خط تلفن و یا آیفون مورد استفاده قرار می‌گیرد، که در ساختار آن از جفت شدن دو سیم نازک مسی یا آلومینیومی دیده می‌شود. این جفت سیم‌ها به‌هم تابیده شده‌اند و معمولا از دو رنگ متفاوت تولید می‌شوند. تقریبا همه سیم تلفن را از نزدیک دیده‌اند و از مرکز مخابرات محله به جعبه‌هایی که در سطح شهر موجودند، وصل می‌شوند و سپس با استفاده از جعبه تقسیم آن‌ها را به منازل مشترکینی که خطوط ثابت دارند متصل می‌کنند. اساسا سیم‌های رانژه بسیار نازک هستند و در دو رنگ مختلف تولید می‌شوند به همین دلیل در شناسایی آن به مشکلی بر نمی‌خورید. در واقع سیم‌های تلفن ثابت از طریق زمینی (با استفاده از کابل مخصوص مخابراتی) از سمت مخابرات به جعبه تقسیم و سپس به منازل مشترکین اتصال داده می‌شوند. اگر می‌خواهید مکالمات باکیفیت و صدای مناسبی داشته باشید لازم است که سیم رانژه باکیفیتی را خریداری کنید. زمانی که سیمی باکیفیت تهیه شود سرعت اینترنت دچار افتی یا کاهش نمی‌شود و در عین حال تمام مکالمات بدون نویز خواهند بود و صدای شما با کیفیتی بالا به گوش شنونده می‌رسد. اساسا شرکت‌های تولید کننده این سیم را از مواد اولیه مناسبی می‌سازند که مشکلات ذکر شده روبه‌رو نشوید.

سیم رانژه

مشخصات سیم رانژه

می‌توان گفت سیم رانژه در ساختار داخلی خود دارای زوج‌ سیم‌هایی است که بین قسمت‌های مختلفی همچون مراکز تلفن خودکار، داخل ساختمان، سیم کشی تاسیسات تلفن، کافوها داخل ساختمان‌ها و یا آزادانه مورد استفاده قرار می‌گیرند. در واقع سیم تلفن در جهت ارتباط بین تجهیزات تلفنی مخصوصا MDF و توزیع خطوط مخابراتی مورد استفاده قرار می‌گیرند. تولید این سیم‌ها بر اساس دو استاندارد VDE 0815 و TCI تولید می‌شود که برای رنگ بندی عایق این زوج سیم‌ها از رنگ سفید و مشکی و برای سه‌تایی‌ها از سفید و مشکی و سبز استفاده می‌کنند. همان گونه که قبل‌تر اشاره کردیم هادی این سیم‌ها را از مس و یا آلومینیوم می‌سازند که در نهایت عایق آن‌ها از جنس PVC است که کیفیت بسیار بالایی دارد. عایق استفاده شده از ورود نویز به داخل هادی جلوگیری می‌کند و به همین دلیل مکالمات باکیفیتی ارائه می‌شود در حالت کلی مواد اولیه این سیم‌ها باکیفیت خواهد بود. در حالت کلی زمانی که قصد خرید این سیم‌ها را دارید بهتر است که به کیفیت ساخت آن توجه زیادی داشته باشید لذا انتخاب یک سیم تلفنی بی‌کیفیت یا با کیفیت پایین قطعا کیفیت صدا را کم می‌کند و اینترنت شما هم کیفیت مناسبی نخواهد داشت.

کاربرد سیم رانژه

جنس سیم رانژه

همان گونه که قبل‌تر اشاره کردیم برای تولید هادی سیم‌های رانژه معمولا از دو فلز آلومینیوم و یا مس استفاده می‌کنند. هادی مسی با توجه به مشخصات فنی خوبی که دارد یکی از مناسب‌ترین و بهترین‌ هادی‌های موجود خواهد بود؛ اما با گران شدن فلز مس تولیدکنندگان در سعی کردند که یک فلز مناسب دیگری را استفاده کنند که قیمت مناسب‌تری هم داشته باشد و در عین حال عملکردی همچون هادی‌های مسی داشته باشد. بهترین فلزی که می‌توانست جایگزین خوبی برای فلز مس باشد، آلومینیوم بود چرا که وزن سبکی داشت و قیمت آن نسبت به فلز مس خیلی مقرون به صرفه‌تر بود. اساسا برای روکش یا عایق سیم‌های رانژه از روکش‌های پی وی سی استفاده می‌کنند که مقاومت سیم را چند برابر می‌کند.

سیم‌های رانژه علاوه بر دسته بندی بر اساس جنس هادی که دارند معمولا از نظر سایز و ابعاد هم به دسته‌های مختلفی تقسیم می‌شوند. اساسا این سیم‌ها هم اندازه و سایز متفاوتی دارند که از جمله آن‌ها به سایزهای مختلفی همچون سایز 0.4 و سایز 0.5 و سایز 0.6 اشاره کرد. که هر کدام معمولا مشخصات منحصر به خود را دارند و در شرایط مختلفی هم مورد استفاده قرار می‌گیرند.

ساختار سیم رانژه
سخن نهایی

در این مقاله از فروشگاه اینترنتی کسری سعی کردیم که اطلاعات کافی راجه به سیم رانژه را بیان کنیم و راجع به مشخصات و کاربرد و انواع آن‌ها صحبت کردیم. می‌توانید انواع سیم رانژه را باکیفیتی فوق العاده و قیمتی مناسب از فروشگاه کسری تهیه کنید؛ در واقع تمام محصولات این فروشگاه بر اساس استانداردهای روز دنیا ساخته شده‌اند. امیدوارم که از خواندن این مطلب به اطلاعات کافی رسیده باشید و در صورت داشتن هر گونه نظر و پیشنهادی ان را برای فروشگاه اینترنتی کسری کامنت کنید. درصورت وجود هرگونه نظر یا سؤال، سیم و کابل کسری با آغوشی باز پذیرای نظرات و سؤالات شماست؛ برای ما کامنت بگذارید یا با شماره‌های درج شده در وبسایت با ما تماس بگیرید.

11 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *