کابل کولری
کابلهای برقی انواع مختلفی دارند که یکی از آنها کابل کولری است این کابل برای سیم کشی کولر طراحی و ساخته شده است. سیم و کابل کولری انواع مختلفی دارند که یکی از آنها کابل مفتول کولری است که نسبت به نمونههای دیگر انعطاف کمتری دارد و سختتر است. در حالت کلی هادی در نظر گرفته شده برای کابلهای کولر از فلز مس است که عایقی PVC برای آن در نظر گرفتهاند. ولتاژی که برای عبور از این کابل مجاز است از 400 تا 450 ولت است و سطح مقطع این کابل حدود 4*1/5 است و سپس ضخامت حدود 7 میلیمتر دارد. کابل کولری را میتوان برای کولرهای آبی و یا گازی استفاده کرد. اصولا این کابل به نامهای دیگری همچون کابل کولر اسپلیت، کابل شیلد کولر گازی، کابل فرمان کولر گازی، کابل مناسب کولر آبی شناخته میشود.
انواع کابل کولری
کابلهای کولری به نوبه خود در دو مدل مختلف تولید میشوند که هر کدام مشخصات فنی منحصر به خود را دارند. در ادامه انواع کابل کولری را بررسی میکنیم.
🔌 کابل کولر مفتولی: این مدل کابل یک نوع ویژهای از کابلهای کولری است که به صورت مفتولی طراحی شده است. این کابل از مقاومت بسیار خوب و بالایی برخوردار است به همین دلیل در شرایط سخت عملکرد خوبی دارد. رنگ غلافی که برای این کابل استفاده شده سفید یا مشکی است و میتوان این کابل را روی دیوار بتونی یا آجری نصب کرد. البته در رو یا زیر گچ، داخل لولهها، داخل داکتها، مناطق مرطوب، مناطق خشک کاربرد دارد. برای ساخت این کابل از استاندارد IEC 60227-4 رعایت شده است و سرشت هادی این کابل از مس خالص مفتولی است. گفتنی است که موادی عایق این کابل را با آن ساختهاند از PVC/C بوده و فیلر آن را از PVC ساختهاند. روکش این کابل هم از پی وی سی ساخته شده و اما غلاف آن از PVC/ST4 تولید شده است.
🔌 کابل کولری افشان: این مدل کابل کولری هم در شرایط خاص خود بهترین عملکرد را دارد و از انعطاف پذیری بیشتری نسبت به کابلهای مفتولی کولری برخوردار است. این کابل به مراتب از مقاومت کمتری نسبت به کابل مفتولی برخوردار است اما قیمت مناسبتری دارد. و اگر میخواهید در هزینه خود صرفه جویی کنید بهترین انتخاب خواهد بود.
تفاوت کابل کولر آبی و کابل کولر گازی
کابل کولر آبی یا کابل کولر گازی متفاوت است و نمیتوان آنها را به جای هم استفاده کرد. معمولا کابلهایی به سایز 1.5 میتواند که ولتاژی به اندازه 16 آمپر را از خود عبور دهد اما کابلی به سایز 2.5 میتواند ولتاژی حدود 20 آمپر را از خود عبور دهد. این میزان جریان عبوری زمانی عملی میشود که کابل دارای شرایط ایدهآلی باشد. کابل کولر گازی در هنگام استارت کولر بایستی 1.5 برابر بیشتر از وضعیت عادی خودش جریان را عبور دهد. گفتنی است که کولر آبی بایستی ظرفیت جریان پذیری کمتری داشته باشد و برای ساخت آنها سطح مقطع کمتری در نظر گرفته شود. در واقع کابلهایی با سطح مقطع کمتر یعنی تا 16 آمپر را میپذیرند. و این در صورتی است که در زمان استفاده از کابل کولر گازی جریانی 2 برابر این جریان مجاز کابل را نیاز دارد. در نهایت لازم است بگوییم که سطح مقطع کولرهای گازی بیشتر از 4 میلیمتر خواهد بود.
جنس کابل کولری
هادی استفاده شده برای کابلهای کولری از جنس فلز مس است که به راحتی جریان برق را از خود عبور میدهد. از آن جایی که این کابل دارای بهترین رسانای فلزی است میتوان آن را برای لوازم منزل، به عنوان کابل ورودی، اتصال در وسایل برقی، ماشین آلاتی که دو شاخه آنها بایستی به صورت ثابت به کابل نصب شود و… مورد استفاده قرار داد. جنس عایق استفاده شده در این کابل از PVC است که عایقی قدرتمند است. هادی این کابل دارای قسمت فلزی داخلی است که متریال استفاده شده برای آن از فلز مس است و استاندارد آنها به صورت زیر است:
هادی این کابل بر اساس استاندارد ISIRI 3084 است و سیم زیری آن بر اساس استاندارد ISIRI 607-01 , 607-05 خواهد بود.
ساختار کابل مناسب کولر آبی
این کابل از جمله کابلهای سبک است که هادی داخلی آن از فلز مس آنیل شده تولید شده است. سپس برای عایق شدن این کابل از یک پوشش سفید رنگ که از جنس پی وی سی است، استفاده شده است. گفتنی است که ساختار خاص این کابل را برای اتصال بین موتور کولر تا کلیدهای روشن و خاموش استفاده میکنند. کولرهای آبی از کابلهایی با جنس افشان استفاده میکنند که به نسبت کابلهای مفتولی از مقاومت بالاتری برخوردار هستند.
سایزبندی کامل کولر آبی
حقیقتا کابل کولری که تولید میشود در ضخامتهای متفاوتی است اما استاندداردترین و رایجترین نوع سایز بندی این کابلها در ابعاد 4*1.5 میلیمتر است. این سایز یک سایز بسیار مناسب برای کولرهای مختلف است و ضخامت آن برابر با 7 میلیمتر است. البته ناگفته نماند که سایز بندی کابلهای کولری منحصر به این مورد نیست بلکه میتوانید آن را در سایز 5*1.5 میلیمتر تولید میشود که ضخامت آنها هم 7 میلیمتر است. برخی دیگر از این کابلها در سایز 4*1 میلیمتر هم تولید میشوند که در صورت نیاز میتوانید آنها را تهیه کنید. این کابلها با توجه به نیاز مشتری در کلافهای 100 متری یا به صورت قرقره بسته بندی و سپس به بازار عرضه میشوند.
در نهایت لازم است اشاره کنیم که کابل کولری در ابعاد مختلفی تولید میشود که برای انتخاب بهترین و مناسبترین نوع آن بایستی که عدد قد شده به عنوان ظرفیت سرمایشی را بر 5/3 تقسیم کنید و سپس عدد حاصله را در 12 ضرب کنید. عدد به دست آمده شاخص btu است که تعیین کننده قطر مناسب کابل است. توجه کنید که کابلهای کولری که سطح مقطع بیشتری دارند برای کولرهای آبی بزرگتر با موتورهایی قدرتمندتر استفاده میشود. پس برای داشتن انتخابی مناسب به آن چه که گفته شد توجه کنید و برای تهیه و خرید این نوع کابلها به فروشگاههای معتبر مراجعه کنید. میتوانید برای خرید بهترین کابلهای کولری با کیفیتی فوق العاده به فروشگاه اینترنتی سیم و کابل کسری مراجعه کنید و در زمان خود صرفه جویی کنید.
امیدواریم که این مقاله به سوالات شما در خصوص کابل کولری پاسخ کاملی داده باشد در صورت بروز هر گونه سوال آن را از طریق کامنت با ما به اشتراک بگذارید.
بروزرسانی 28.03.01
کابل کولری برای سیمکشی کولرهای هوا یا گازی طراحی شده و در انتقال برق در این سیستمها استفاده میشود.
کابلهای کولری از مس به عنوان رسانا استفاده میکنند زیرا مس دارای رسانایی بسیار خوبی است که برق را به خوبی انتقال میدهد.
کابلهای کولری مفتولی و افشان تفاوتهایی در مقاومت و انعطاف دارند. کابل مفتولی مقاومت بالاتری دارد اما کمتر انعطافی است، در حالی که کابل افشان انعطاف بیشتری دارد اما مقاومت کمتری دارد.
گروه واتساپی هم دارید؟
سلام خیر
واقعا ارزش وقت گذاشتن داشت
مطلب خوبی بود همکار گرامی
لطفا آدرستون رو برای بنده ارسال کنین بنده ارسال کنین
لاله زار جنوبی – کوچه باربد – پاساژ سعید – همکف دوم -پلاک ۵۷
چه مطلب خوبی 😍😍😍
حرف نداری
منابع این مطلب کجاست؟
مطالب بی نظیر بود
چقد خوبین شما